020 530 0160

VU toegang Legal Intelligence: om te huilen/lachen *

Gepubliceerd op 19 november 2019 categorieën 

Buitenpromovendi doen in hun eigen tijd promotieonderzoek. Ze krijgen een VUnet-ID zodat ze toegang tot bronnen in de bibliotheek hebben. Dat werkt. Laatst wilde een buitenpromovendus Legal Intelligence raadplegen. VU studenten en medewerkers krijgen toegang via hun VUnet-ID. Dat werkte niet.

Waarom niet?

Voor de meesten bekend, Legal Intelligence is een portal waar content ontsloten wordt. Deze content is vrij beschikbaar voor een ieder (open bronnen) en deels content waar een licentie met de aanbieder van de content voor nodig is. De VU heeft deze licenties. De reden dat de buitenpromovendus niet bij Legal Intelligence kon inloggen, is dat zijn status niet medewerker was. Let wel, alle content heeft hij via zijn VUnet-ID en de bibliotheek toegang toe. Het gaat alleen om de ontsluiting via Legal Intelligence.

Een oplossing die voorgesteld werd was om de buitenpromovendus medewerker te maken. Dat is hij echter niet. Vreemde bureaucratische oplossing. Het wordt nog gekker. Bij IT zag ik dat de status van de buitenpromovendus, medewerker was! Nu is er nog een ander systeem, het HRM systeem, en daar is dat niet zo. Blijkbaar gebruikt IT voor toegang tot Legal Intelligence niet haar eigen label medewerker.

Zowel door Legal Intelligence als ondergetekende is er op aangedrongen de situatie ten goede te keren. Let wel, de universiteit betaalt 700 euro per jaar, wat bizar veel is, maar dat komt omdat er geen onderscheid gemaakt wordt per VUnet-ID. Voor mij, die vrijwel dagelijks via computers op de campus of laptop gebruik maakt van zijn VUnet-ID is het bedrag ook 700 euro.

Zojuist ontving ik een mailtje waarin het incident (zo worden dergelijke kwesties aangeduid in de systemen) werd afgesloten. Probleem opgelost? Niet echt: MIJN VUnet-ID is “toegevoegd aan rechtengroep ….”.

*doorstrepen wat niet van toepassing is

P.S. krijg zojuist deze mail:

Beste meneer Lodder,

Allereerst onze excuses voor de miscommunicatie en het ongemak wat hier uit ontstaan is. Wij hebben P.O. (VUNET-id) toegevoegd aan de juiste rechtengroep, Deze rechtengroep geeft de heer O. toegang tot Legal Intelligence.

Mocht u nog vragen hebben dan horen wij dat graag.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Arno

publicaties

Gerelateerde artikelen