020 530 0160

VS hebben twijfels bij uitgifte nieuwe TLDs

Gepubliceerd op 24 december 2008 categorie├źn , ,

De Amerikaanse regering heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de plannen van ICANN om nieuwe topleveldomeinen (TLDs) te gaan uitgeven. In een open brief (PDF) aan ICANN, zegt de regering zich onder meer zorgen te maken over de gevolgen van het plan voor de veiligheid en de stabiliteit van het internet.


In juni van dit jaar besloot ICANN dat het de registratie van nieuwe TLDs zal toelaten. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld de extensie .amsterdam, .advocaten, of .solv te registreren. Tot nu toe bestaat, naast landgebonden extensies als .nl en .be, slechts een beperkt aantal generieke TLDs.


ICANN wil in het tweede kwartaal van 2009 beginnen met de uitgifte van TLDs. Het is echter onzeker of dit zal lukken. Vele organisaties hebben vraagtekens geplaatst bij het beleid van ICANN en de beoogde procedure voor de uitgifte.


De kritiek van de Amerikaanse regering in het bijzonder interessant gezien diens bijzondere band met ICANN. ICANN is weliswaar een zelfstandige non-profit organisatie, maar heeft door de ontstaansgeschiedenis van het domeinnamensysteem nog steeds een overeenkomst met het Amerikaanse Ministerie van Economische Zaken over het beheer van het internet. De invoering van de nieuwe TLDs zal ongetwijfeld leiden tot hernieuwde discussies over het beheer van het internet en de rol daarin van de Amerikaanse overheid.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tjalling Hylkema

publicaties

Gerelateerde artikelen