020 530 0160

VoIP geen telecommunicatiedienst in VS

Gepubliceerd op 30 december 2004 categorie├źn 

The Eight US Circuit Court of Appeals in St. Louis, Missouri, besliste deze week dat de Minessota Public Utilities Commission de VoIP aanbieder Vonage niet als een traditionele telefoonmaatschappij mag reguleren. Hiermee wordt het vonnis van de lagere rechter in stand gehouden. Deze besliste over Vonage dat zij eerder een informatieve dienst aanbiedt en niet zozeer een telecommunicatiedienst.


Eerder wees de Federal Communications Commission (FCC) ook een vonnis waarin werd beslist dat VoIP niet op dezelfde wijze gereguleerd zou moeten worden en onderhevig zou moeten zijn aan belastingen als traditionele telefoonmaatschappijen.


Hoewel de FCC zich nu nog aan de kant van de VoIP aanbieders schaart, waarschuwt zij wel dat er moeilijke beslissingen moeten worden genomen met betrekking tot de techniek. Er moet een consistente en solide dienst worden aangeboden zodat de VoIP diensten bijvoorbeeld altijd toegang bieden tot nooddiensten.


De meeste Staten van de VS behandelen de VoIP diensten echter wel als traditionele telefoonmaatschappijen. Gezien de uitspraak van het Court of Appeals lijkt deze positie moeilijk houdbaar. Wellicht zal deze zaak voor het Supreme Court verschijnen, de Staten willen namelijk de mogelijkheid tot extra belastinginkomsten niet missen.


Lees hier het volledige artikel

Bron: theregister.co.uk
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen