020 530 0160

Vertraagde invoering EPD

Gepubliceerd op 22 januari 2009 categorieën , ,

Minister Ab Klink van Volksgezondheid overweegt het Elektronisch Patiëntendossier later in te voeren dan de geplande datum van 1 september 2009. Dit zou een logisch gevolg zijn van het aandringen van een Kamermeerderheid eerder deze week op aanpassingen aan het systeem.


Het grootste probleem in de aanloop naar het EPD is dat vooral ICT-leveranciers nog niet allemaal voldoen aan de voorwaarden die gesteld zijn. Ook bestaan er nog veel vragen over de veiligheid van het systeem, onder andere betrekking hebbende op de bescherming van de privacy van patiënten.

Hoewel er een kamermeerderheid is voor het EPD, komen de politieke partijen met verschillende voorstellen om de problemen aan te pakken, variërend van nog eens een toetsing hoe het staat met de technologie, de waarborgen voor de  privacy van de patiënt en het draagvlak, tot het loslaten van hackers op het systeem om te kijken of het echt wel veilig is.

Bovendien is er een wijzigingsvoorstel ingediend om patiënten het recht te geven zelf hun eigen dossier te downloaden bij elke arts, en ze de mogelijkheid te geven om gegevens op te halen over wie er inzage in hun dossier heeft gehad.


Lees hier het bericht.

Bron: nrc.next
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen