020 530 0160

Verstrekken medicijnen via internet in opspraak

Gepubliceerd op 21 maart 2005 categorieĆ«n ,

Het verstrekken van medicijnen via internet is de afgelopen week in opspraak geraakt toen bekend werd dat een 44-jarige vrouw een via dokteronline.com verkregen pijnstiller heeft gebruikt om zelfmoord te plegen.


Afgelopen zaterdag verscheen daarnaast een artikel in het NRC Handelsblad waarin twee consulenten van stichting De Einder (een stichting die mensen met een doodswens bijstaat) verklaarden dat in ieder geval vier mensen zelfmoord hebben gepleegd met een via internet verkregen medicijn.


Artsenorganisatie KNMG pleit nu voor een verbod op het verstrekken van medicijnen via internet en minister Hoogervorst noemt het een ongewenste ontwikkeling dat artsen via internet medicijnen voorschrijven aan mensen met wie ze geen behandelrelatie of fysiek contact hebben. De minister meent echter dat voor een door de Kamer verzocht verbod geen plaats is, aangezien deze wijze van verstrekking van medicijnen volgens hem reeds in strijd is met de richtlijnen van de KNMG.


Op basis van deze richtlijnen is de Inspectie voor de Gezondheidszorg inmiddels een tuchtzaak begonnen tegen de arts die de pijnstiller aan de 44-jarige vrouw heeft voorgeschreven. In het geval dat uit deze zaak blijkt dat deze handelswijze toch is toegestaan op grond van de richtlijnen, heeft de minister aangekondigd de mogelijkheid tot aanscherping van de richtlijnen te bekijken.


Lees hierhier en hier de berichtgeving over dit onderwerp.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geĆÆmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen