020 530 0160

Verliezers starten procedure tegen Staatsloterij

Gepubliceerd op 22 mei 2008 categorieën ,

“Win terug waar u recht op heeft!” Daarmee werft Loterijverlies.nl teleurgestelde Staatsloterij-spelers die niets hebben gewonnen. Volgens initiatiefnemer Morand Juridische Bijstand hebben zich inmiddels ruim 15.000 mensen aangemeld voor een collectieve gerechtelijke procedure tegen de Staatsloterij.


Aanleiding is de claim van de Staatsloterij dat 20 winnaars prijzen van €50.000 en €100.000 zouden winnen. Deze claim is volgens Morand misleidend, omdat er in werkelijkheid slechts 4 winnaars waren. De overige 16 “winnaars” werden getrokken uit niet-verkochte loten. “Vals spel, dus.” Namens de verliezers gaat Morand nu het inleggeld dat zij hebben betaald, terugclaimen. Dat kan oplopen tot een totaalbedrag van 500 miljoen euro.


Overigens biedt Morand haar diensten aan op basis van “no cure, no pay”. Dit betekent dat Morand waarschijnlijk niet zelf de advocaten in dienst heeft om de juridische procedure te voeren, maar dat zij een extern advocatenkantoor inschakelt. Advocaten mogen immers op grond van de gedragsregels van de Nederlandse Orde van Advocaten niet werken op basis van “no cure, no pay”.

Bron: Adformatie
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen