020 530 0160

Verliezers starten procedure tegen Staatsloterij (2)

Gepubliceerd op 19 september 2008 categorieën 

Maanden geleden werd al aangekondigd dat duizenden deelnemers de Staatsloterij zouden aanspreken wegens misleiding (zie mijn weblog van 22 mei 2008). Via de website Loterijverlies.nl werden teleurgestelde Staatsloterij-spelers geworven voor deze collectieve juridische actie. Gisteren heeft de stichting Morand Juridische Bijstand de Staatsloterij inderdaad gedagvaard wegens misleidende reclame.


Aanleiding is de reclame van de Staatsloterij dat 20 winnaars prijzen van €50.000 en €100.000 zouden winnen. Deze claim is volgens Morand misleidend, omdat er in werkelijkheid slechts 4 winnaars waren. De overige 16 “winnaars” werden getrokken uit niet-verkochte loten.


Namens de verliezers gaat Morand nu het inleggeld terugclaimen. De stichting vertegenwoordigt in totaal zo’n 19.000 deelnemers. Ook in de loop van de procedure kunnen mensen zich nog bij de stichting aanmelden. Eerder schatte de stichting dat de totale vordering kan oplopen tot een totaalbedrag van 500 miljoen euro.


De stichting verwacht begin volgend jaar een uitspraak van de rechter.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen