020 530 0160

Verlies Tiscali over rectificatie homepage

Gepubliceerd op 16 december 2005 categorie├źn 

Wat is een homepage? En dan met name: hoe groot is de homepage? Gaat het om het scherm dat zichtbaar is of dient ook het onderste gedeelte van de pagina meegeteld te worden? Sommige homepages zijn immers beduidend langer als je naar beneden scrolt.


De vraag was relevant omdat Tiscali in een geschil met KPN was veroordeeld een rectificatie op de homepage op te nemen, en wel zodat deze een zesde deel van de website in beslag zou nemen. Tiscali vond dat het om een zesde van de zichtbare homepage zou moeten gaan; KPN eiste dat de hele homepage werd meergerekend. De voorzieningenrechter heeft KPN op 7 december in het gelijk gesteld.


Dit is wel een erg zure veroordeling. Hierdoor worden bezoekers van de Tiscali-website eindeloos geconfronteerd met een rectificatie. Dit vermindert de aantrekelijkheid van de website in grote mate. De vraag is of hiermee het doel van de rectificatie niet voorbij wordt gestreefd.     

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen