020 530 0160

Update kansspelen: wetsvoorstel en consultatie lagere regelgeving

Gepubliceerd op 13 november 2014 categorieën 

Wetsvoorstel kansspelen op afstand

Sinds vorige week is het verslag met de reactie van de tweede kamer op het Wetsvoorstel kansspelen op afstand beschikbaar. Niet onverwacht is de input van de verschillende politieke partijen uitgebreid. Alle onderwerpen komen aan bod, vragen over de waarborgen in verband met verslaving en fraude, de hoogte van het belastingtarief, het toezicht maar ook de blokkadeverplichtingen voor providers. Volgende stap in het wetgevingstraject is de schriftelijke reactie van de staatssecretaris Teeven op de voorgelegde vragen. Het Ministerie vanVeiligheid en Justitie zal daar de nodige arbeid aan hebben.

Consultatie lagere regelgeving

De consultatie van de lagere regelgeving voor online kansspelen zal eind dit jaar of begin 2015 starten. Wederom een belangrijk moment voor marktpartijen om te reageren. Met de lagere regelgeving ontstaat straks een goed beeld van het toekomstig regime voor online kansspelen.

Registratie KSA en waarschuwing trustkantoren

Vanaf 1 december a.s. kunnen als wellicht bekend partijen die interesse hebben in een toekomstige vergunning voor online kansspelen zich vast bij de Kansspelautoriteit (“KSA”) melden via een formulier. Hiermee zal de KSA een indruk krijgen hoeveel partijen straks een vergunning zullen aanvragen.

Ondertussen is de KSA actief bij de handhaving. Zo ontvingen vorige week verschillende cafés en telecomwinkels een brief waarin werd gewaarschuwd voor het aanbod van illegale toto. Deze week heeft de KSA een factsheet gepubliceerd ter waarschuwing van trustkantoren in het kader van betrokkenheid bij het aanbieden van kansspelen

Kortom, zowel qua regelgeving als toezicht gebeurt er het nodige. We houden u op de hoogte!

 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Machteld Robichon

publicaties

Gerelateerde artikelen