020 530 0160

Universiteit VS mag spamfilters installeren

Gepubliceerd op 4 augustus 2005 categorie├źn 

The 5th Circuit Court of Appeals oordeelde afgelopen dinsdag, inlijn met een eerdere uitspraak in deze zaak, dat The University of Texas gerechtigd was om spamfilters te installeren op haar servers om zo spam te voorkomen.  


White Buffalo Ventures begon in 2003 met het verzenden van ‘bulk mail’ naar de e-mailadressen van de universiteit nadat ze deze hadden verkregen door middel van een zogenaamd ‘freedom of information request’. Nadat White Buffalo geen gehoor had gegeven aan de sommatie van The Texas University om te stoppen met het spammen van haar studenten, blokkeerde de universiteit verschillende IP-adressen van White Buffalo. White Buffalo reageerde door een rechtzaak te beginnen waarin een beroep werd gedaan op de Can-Spam Act en de First Amendment waarin de beperking van de vrijheid van meningsuiting door universiteiten wordt geregeld.


Dit is waarschijnlijk de eerste zaak waarin wordt aangegeven op welke wijze het onder de Can-Spam Act toegestaan is voor universiteiten om spamfilters te installeren. Hoewel het Court of Appeal de universiteit in het gelijk stelde, was zij wel van mening dat de universiteit had kunnen volstaan met het filteren van de inkomende e-mail en dat het blokkeren van de IP-adressen een te drastische maatregel was.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: sillicon.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen