020 530 0160

Universal profiteert van Zune

Gepubliceerd op 10 november 2006 categorieën 

Microsoft gaat platenmaatschappij Universal betalen voor elke verkochte Zune, de volgende week te verschijnen mediaspeler van Microsoft. Het is de eerste keer dat een platenmaatschappij direct profiteert van de verkoop van een media speler.  


De muziekindustrie is al langere tijd op zoek naar nieuwe manieren om in het digitale tijdperk winst te maken. Universal spreekt dan ook de hoop uit dat in de toekomst ook andere partijen de muziekindustrie op deze wijze tegemoet willen komen. Microsoft’s concurrent, en marktleider in online muziekverkoop Apple betaalt platenmaatschappijen uitsluitend een percentage van de verkoop in haar iTunes Music Store.  


De huidige afspraak tussen Microsoft en Universal doet denken aan de politieke discussie over de kopieerheffing op mediaspelers. Deze zou door de consument betaald moeten worden om artiesten en producenten te compenseren voor het kopiëren voor privégebruik.   Lees hier het hele bericht.

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen