020 530 0160

Uitspraak vergoeding aftapkosten eind 2006

Gepubliceerd op 13 maart 2006 categorie├źn 

De Rechtbank Den Haag heeft vanochtend aangegeven dat partijen, internetaanbieder XS4ALL versus de Staat, niet binnen een half jaar antwoord zullen krijgen op de vraag wie de kosten voor de aftapbaarheid van het netwerk zullen moeten dragen. Beide partijen hebben mondeling hun standpunten toegelicht.


Sinds 2001 zijn internetproviders verplicht hun netwerken aftapbaar te maken. Dat was aanleiding voor XS4ALL om een procedure tegen de Staat te starten om de investeringskosten, die naar eigen zeggen een half miljoen euro bedragen, van de Staat vergoed te krijgen.


De landsadvocaat  A. van Rijn betoogde dat gehele of gedeeltelijke vergoeding in strijd is met de Telecommunicatiewet en mogelijk te scharen is onder verboden staatssteun. Advocaat van eiser R. Chavannes wees er onder meer op dat de overheid inbreuk maakt op het vrije verkeer van diensten omdat de verplichting diensten duur en onaantrekkelijk maakt. Bovendien is de communicatievrijheid in het geding; de mogelijkheid nieuwe, versleutelde diensten aan te bieden is niet mogelijk. Een ontheffing in de wet zou de overheid kunnen aanwenden om eiser tegemoet te komen.


Lees hier het volledige bericht

Bron: Webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen