020 530 0160

Tonino beging “ongelooflijke stommiteit”

Gepubliceerd op 8 oktober 2004 categorieën ,

“De regelgeving heeft niet gefaald. Iemand heeft dom gehandeld”, aldus minister Donner van Justitie. Onderwerp van het spoeddebat gisteren was de Amsterdamse Officier van Justitie Tonino die deze zomer zijn geïnfecteerde computer met justitiële informatie bij het grofvuil zette. Een Amsterdamse taxichauffeur ging ermee naar misdaadjournalist Peter de Vries die er gisteren in zijn programma uitgebreid aandacht aan besteedde.


Minister Donner gaf aan dat de informatie uit de computer minstens anderhalf jaar oud is en geen dossiers of processen-verbaal bevat. Wel staan er memo’s in, commentaren, concepten voor requisitoirs en aantekeningen, voorzover Donner wist. Hij maakte daarbij het voorbehoud dat alle informatie die hij had, uit het geheugen van Tonino zelf komt.


Volgens het handboek van Justitie had Tonino het apparaat moeten inleveren bij het parket, waar het door ” samenpersen of bewerken met hamerslagen”, vernietigd had moeten worden.


Lees hier het volledige bericht.

Bron: Telegraaf
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Berghuis

publicaties

Gerelateerde artikelen