020 530 0160

TomTom ontwikkelt open source Location Based Service

Gepubliceerd op 10 september 2009 categorieën , , ,

TomTom brengt een open source systeem op de markt om locatiebepaling nauwkeuriger te maken. Deze zogenaamde OpenLR-technologie brengt TomTom uit onder de opensource licentie GPLv2.

Locatiebepalingsdiensten (“location based services”) worden meer en meer gebruikt en ontwikkeld door telecombedrijven, telefoonfabrikanten, internetbedrijven, ict-leveranciers en universiteiten. TomTom hoopt door de open source variant een industriebrede standaard te ontwikkelen die de interoperabiliteit tussen de verschillende systemen zal moeten verbeteren. 

De OpenLR-technologie ziet bijvoorbeeld niet alleen op navigatiesystemen, maar ook op digitale kaarten en intelligente vervoerssystemen (Intelligent Transport Systems, ITS).

De Europese Commissie heeft overigens eind 2008 een actieplan in het leven geroepen om ITS te stimuleren. Doel is een schoner, efficiënter en veiliger transportsysteem. Een voorstel voor een richtlijn ligt ondertussen al op de planken.

Lees hier het bericht.

 

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen