020 530 0160

Toch geen gezamenlijke podcastlicentie

Gepubliceerd op 7 november 2005 categorieën 

De muziekrechtenorganisaties NVPI en SENA hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een oplossing voor de auteursrechtelijke problematiek van podcasting, waarbij beoogd werd een licentie op te stellen die alle auteursrechten zou dekken. De platenmaatschappijen hebben uiteindelijk echter afgezien van een gezamenlijke podcastlicentie, waardoor nu voor elk afzonderlijk liedje toestemming moet worden gevraagd.


Een belangrijk argument van de platenmaatschappijen om af te zien van de regeling is dat de muziek in de podcasts is te downloaden en te kopiëren. Pas wanneer podcasters in hun bestanden gebruik maken van digital rights managementtechnieken willen de platenmaatschappijen de podcasts toestaan, maar deze technieken achten zij op dit moment nog niet goed genoeg. Daarnaast willen zij niet alle podcasters hetzelfde bedrag laten betalen, maar dit bedrag afhankelijk stellen van de populariteit van de podcast.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Emerce
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen