020 530 0160

Thuiskopie moet EUR 840.000 betalen

Gepubliceerd op 30 november 2006 categorieën 

Stichting de Thuiskopie, die de heffingen op blanco dragers incasseert, moet EUR 840.000 betalen aan Imation, een bedrijf dat blanco dragers produceert. Volgens de rechtbank Den Haag heeft Thuiskopie Imation jarenlang ten onrechte een korting van 20 procent onthouden.


De Thuiskopie geeft producenten die lid zijn van de Stichting Overlegorgaan Blanco Informatiedragers (STOBI) al jaren 20 procent korting. STOBI is  een overkoepelende organisatie die namens een aantal producenten zitting heeft in de Stichting Onderhandelingen Nationale Thuiskopievergoeding (SONT). Deze laatste is door het Ministerie van Justitie in het leven geroepen om rechthebbenden schadeloos te stellen voor inkomstenderving als gevolg van legaal thuiskopiëren.


Tot de betreffende korting was in het kader van de SONT onder geheimhouding besloten. Dat had tot gevolg dat niet-leden van de STOBI, waaronder Imation, er niet van op de hoogte waren. Toen Imation in 2004 toetrad tot de STOBI en op de hoogte kwam van het bestaan van de kortingsregeling, verlangde het bedrijf alsnog een korting over de voorgaande jaren.


De rechtbank geeft Imation daarin gelijk.


Lees hier het bericht.


 

Bron: WebWereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen