020 530 0160

Three Strikes weer ter stemming voor het Europees Parlement

Gepubliceerd op 4 mei 2009 categorieën , ,

Naast het verbod op ongeïnformeerd plaatsen van cookies, stemt het Europees Parlement woensdag ook (weer) over het zogenaamde “three strikes you’re out” wetsvoorstel.

De Europese Commmissie had in het vorige voorstel een passage opgenomen dat de rechten van internetters zou moeten garanderen, maar om Frankrijk tevreden te stellen is daar toch nog aan gesleuteld: Frankrijk dreigde de hervorming van de Telecomregels te torpederen (immers hebben de lidstaten in de Raad het laatste woord in de totstandkoming van Europese wetgeving).

Het oorspronkelijke voorstel stelde het noodzakelijk dat een rechter zich zou buigen over de vermeende auteursrechtschending, en als dat drie keer zou gebeuren, zou de rechter afsluiting van een internetter mogen bevelen. Na wijziging is nu een door de overheid ingestelde commissie voldoende.

Het is echter de vraag of dit voorstel door het Europees Parlement komt. Veel parlementsleden zijn immers tegen de Three Strikes wet. Indien het Europees Parlement woensdag niet instemt met de hervormingen van het Telecompakket, dan volgt een herziening die op zijn vroegst deze zomer in stemming wordt gebracht. Consequentie hiervan is dat het onduidelijk is of de geplande tariefverlagingen voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland na de ingangsdatum, 1 juli 2009, zullen gaan gelden.

Volg morgen hier live het debat om 9:00 uur.

 

Lees hier meer weblog artikelen over de Three Strikes wet(svoorstellen).

 

Lees hier het bericht.

 

UPDATE: Het Europees Parlement heeft het Voorstel verworpen, omdat een meerderheid tegen het compromis m.b.t. internetregels was. Omdat niet slechts een deel verworpen kan worden, gaat nu het hele pakket terug naar de tekentafel.

Overigens gaat de verlaging van de roamingkosten per deze zomer waarschijnlijk wel gewoon door.

Bron: tweakers.net, ec.europa.eu
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen