020 530 0160

Three strikes: OUT

Gepubliceerd op 23 oktober 2009 categorieën , ,

Het hoge woord is eruit; de Franse Hoge Raad keurt de three-strikes wet alsnog goed. Opmerkelijk, omdat dezelfde Hoge Raad eerder deze three-strikes wet afkeurde, aangezien deze onder meer in strijd zou zijn met een fundamenteel mensenrecht – de vrije toegang tot publieke communicatiediensten- wat alleen de rechter iemand kan ontzeggen. Ook het Europese Parlement had al eerder bezwaren geuit tegen deze wet.

Belangrijk verschil met de huidige situatie en de toenmalige is dat er toen nog een niet juridisch orgaan, ‘Hadopi’, na twee waarschuwingen illegale filesharers van het internet zou halen voor een periode van maximaal een jaar. Nu zal een rechter beslissen of iemand al dan niet van het internet afgesloten wordt. Eerder hebben zowel de Franse Senaat als de Assemblée de aangepaste wet goedgekeurd.

Hadopi gaat dus niet meer voor rechtertje spelen maar gaat nog wel de waarschuwingsbrieven sturen, deze zullen waarschijnlijk vanaf januari verstuurd gaan worden.

Lees hier en hier het hele bericht.

Bron: Webwereld.nl en New York Times
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Kim Crijns

publicaties

Gerelateerde artikelen