020 530 0160

The Fast Track

Gepubliceerd op 12 november 2014 categorie├źn ,

 

 

 

 

Op 24 november a.s. lanceert het Europese merkenbureau OHIM de Fast Track procedure, waarmee het mogelijk wordt om Gemeenschapsmerkaanvragen zonder extra kosten eerder gepubliceerd te krijgen. De Fast Track procedure zou de tijd tussen betaling en publicatie van de merkaanvraag moeten halveren ten opzichte van normale aanvragen. Om de Fast Track procedure te kunnen volgen, moeten aanvragers wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten de producten en diensten vooraf worden geselecteerd in de database van het OHIM en moet de betaling aan het eind van de aanvraagprocedure, of meteen na indiening worden voldaan.

Ander nieuws uit Alicante is dat het OHIM vanaf 24 november a.s. een nieuw beleid gaat hanteren bij het onderzoeken van merkaanvragen. Een aanvraag zal pas in behandeling genomen worden als er is betaald. Aanleiding voor deze wijziging is dat 4% van de aanvragen waarvoor wel een onderzoek uitgevoerd is, uiteindelijk niet wordt betaald. Met het nieuwe beleid wordt geen tijd meer verspild aan onderzoek voor deze aanvragen, waardoor aanvragen waarvoor wel betaald is, sneller kunnen worden behandeld, aldus het OHIM.

Lees hier het persbericht.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen