020 530 0160

Tell Sell reclame in strijd met wet milieubeheer

Gepubliceerd op 16 april 2009 categorie├źn ,

De RCC (Reclame Code Commissie) heeft geoordeeld dat de Tell Sell reclame voor de verfroller Paint Wizard Pro in strijd is met de Nederlandse Reclame Code (artikelen 2, 7 en 8.3) en in het bijzonder met de Milieu Reclame Code (artikel 11).

In de TV-reclame werd getoond hoe de verfroller onder een lopende kraan kan worden schoongespoeld.

Artikel 10.1 lid 2 van de Wet Milieubeheer verbiedt – samengevat – het om zodanige handelingen met betrekking tot afvalstoffen te verrichten of deze na te laten waardoor  nadelige gevolgen voor het milieu kunnen ontstaan.

De RCC oordeelde dat “Door bij het aanprijzen van de Paint Wizard Pro verfroller als voordeel naar voren te brengen dat deze gemakkelijk is schoon te maken door de roller gewoon onder de kraan te houden, zonder daarbij tot uitdrukking te brengen dat dit een (bij wet) verboden handeling is, is sprake van een omissie als bedoeld in artikel 8.3 onder c van de Nederlandse Reclame Code (NRC) en is de uiting in strijd met de artikelen 2 en  7 NRC.

Voorts oordeelde de RCC dat in reclame geen vermijdbaar milieu-onvriendelijk gedragingen ten voorbeeld mogen worden gesteld (artikel 11 Milieu Reclame Code).

Lees hier het bericht.

Bron: Stichting Reclame Code
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen