020 530 0160

Telecomwet voldoet niet aan EU-regels inzake elektronische communicatie

Gepubliceerd op 18 april 2005 categorieën 

Europese Commissie; NL telecomwet voldoet niet aan EU-regels inzake elektronische communicatie De Europese Commissie heeft juridische procedures op gang gebracht tegen tien EU-lidstaten wegens inbreuken op de EU-regels inzake elektronische communicatie. Zij wijst erop dat in Duitsland, Italië, Letland, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije en Finland de nationale wetten gebreken vertonen en de EU-regels in de praktijk niet correct worden toegepast.

Viviane Reding, commissaris voor informatiemaatschappij en media, heeft gewezen op het belang van een volledige en correcte toepassing van de EU-regels. “Door een ondoeltreffende toepassing van deze regels kan het doel, namelijk de totstandbrenging van een concurrerende sector elektronische communicatie in de EU – wat van vitaal belang is voor de productiviteit en groei van de EU – in het gedrang komen. “


Door bepaalde gebreken in de wijze waarop de EU-regels in deze tien lidstaten zijn omgezet, kunnen de nationale regelgevingsinstanties er niet voor zorgen dat de burgers profijt kunnen trekken van de EU-regels.


De tien lidstaten krijgen nu de gelegenheid om te reageren op de door de Commissie aangehaalde problemen. Ze kunnen aldus voorkomen dat de Commissie verdere actie moet ondernemen. Dit is slechts de eerste actie naar aanleiding van het tiende tenuitvoerleggingsverslag. De Commissie blijft de algemene tenuitvoerlegging van het regelgevingskader controleren en zal indien nodig verdere actie ondernemen.


Lees hier het hele nieuwsbericht.

Bron: Europese Commissie
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen