020 530 0160

Student bindt strijd aan tegen UMTS

Gepubliceerd op 30 juli 2004 categorieën 

Anders dan in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn in Nederland tienduizend UMTS-masten uiterst geruisloos geïnstalleerd. De informatica-student Etwald Goes probeert met zijn website de strijd aan te binden tegen de nieuwe volksziekte ‘mobiliasis’, ofwel lichamelijke schade door de hoogfrequente straling van gsm- en umts-zenders.


Onder de onderzoeken waarnaar Goes verwijst, bevindt zich ook een onderzoek van TNO. Bijna een jaar geleden keek de organisatie in opdracht van Brinkhorst naar de effecten van umts-straling op het menselijke welzijn. De onderzoekers moesten concluderen dat zowel mensen die gevoelig zijn voor de straling, als zij die er nooit last van zeiden te hebben, een toename vertoonden van de symptomen die gepaard gaan met blootstelling aan de straling, zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid, slaapproblemen, concentratiestoornissen, geheugenstoornissen en zelfs depressieve neigingen.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: Parool
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Berghuis

publicaties

Gerelateerde artikelen