020 530 0160

Stichting de Thuiskopie dagvaardt de Staat

Gepubliceerd op 25 juni 2009 categorieën 

Niet alleen Norma, maar ook Stichting de Thuiskopie heeft besloten de Staat te dagvaarden. Stichting de Thuiskopie begint niet alleen een rechtszaak tegen de Staat maar ook tegen de SONT om alsnog een heffing op mp3-spelers en harddiskrecorders te bewerkstelligen in lijn met de vigerende wet- en regelgeving en om de geleden schade te verhalen. De Staat had daar bij drie opeenvolgende AMVB’s nu juist een stokje voor gestoken. Maar volgens Stichting de Thuiskopie kunnen die AMVB’s juridisch gezien niet door de beugel.

De Thuiskopie eist meer in het bijzonder dat de Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB) die een heffing op mp3-spelers en harddiskrecorders in de weg stonden, buiten werking worden gesteld en dat een dergelijke heffing alsnog wordt ingevoerd. Bovendien eist zij een schadevergoeding voor de misgelopen inkomsten, zo blijkt uit de dagvaarding. Bovendien vraagt zij de rechter vast te stellen dat de Staat door deze handelwijze “schadeplichtig is jegens Stichting de Thuiskopie”, dat de Staat niet bevoegd is “voorwerpen” aan te wijzen waarvoor een thuiskopievergoeding verschuldigd is of in ruimere zin te bepalen of een vergoeding al dan niet verschuldigd is. Het bericht komt nog geen week nadat de parlementaire werkgroep Gerkens min of meer te kennen gaf van het hele thuiskopiëren en de daaraan gelieerde vergoeding af te willen.

Bron: webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Cyril van der Net

publicaties

Gerelateerde artikelen