020 530 0160

Spammer veroordeeld tot 11 miljard dollar

Gepubliceerd op 6 januari 2006 categorie├źn 

Een spammer uit Florida is op 23 december 2005 veroordeeld tot 11,2 miljard dollar boete (9,3 miljard euro), zo meldde de krant Quad-city Times uit Iowa. Dit betekent een schadevergoeding van 40 dollar per verzonden bericht.


CIS Internet Services, in de stad Clinton, had spammer James McCalla in de staat Florida aangeklaagd met de beschuldiging dat deze het netwerk had belast met 280 miljoen spamberichten en daarvoor ook adressen in het Cis.net-domein had misbruikt. Daardoor kreeg CIS vele klachten te verwerken.

Eigenaar van CIS, Robert W. Kramer III over deze uitspraak: “E-mail is een innovatie zoals kernenergie of de auto. In het begin ligt de mogelijkheid van misbruik voor de hand. Maar voor e-mail is dat nu een halt toegeroepen. Dit vonnis zet een nieuwe norm. Grootschalige misbruikers van e-mail riskeren publiek belachelijk te worden gemaakt of een economische doodstraf te krijgen.”

Lees hier het hele bericht

 

Bron: planet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen