020 530 0160

Spam ontdekt mobieltje

Gepubliceerd op 4 februari 2004 categorieën 

Het aantal ongevraagde SMS berichten (ook bekend als SMS spam) is de laatste tijd enorm toegenomen, en dan met name in landen, waaronder Japan, waar in grote mate gebruik wordt gemaakt van de mobiele telefoon en waar mobiele telefoongebruikers gemiddeld zo’n 10 SMS berichten per dag verzenden.


Telefoonmaatschappijen, zoals DoCoMo in Japan, doen hun best deze vorm van spam te bestrijden onder meer door grote hoeveelheden berichten die niet specifiek geadresseerd zijn, te blokkeren. Financieel gezien is SMS spam echter niet oninteressant voor telefoonmaatschappijen, aangezien op SMS berichten enorme marges worden gemaakt.


Voor de individuele gebruiker zorgt SMS spam voor veel overlast. Met name in Azië, waar SMS-en bijzonder populair is. De marketeers spelen daar gretig op in. Ook zij zijn zich ervan bewust dat mobiele telefoongebruikers graag een SMS-je ontvangen, en hun SMS-berichten direct lezen. Dit in tegenstelling tot een e-mail, dat vaak nog lang in een mailbox blijft hangen.


Lees hier het artikel.


 

Bron: www.cnn.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen