020 530 0160

SOLV verwelkomt IE en mediarechtadvocaat Remco Klöters als partner

Gepubliceerd op 23 januari 2024 categorieën 

Per 1 januari hebben wij ons team versterkt met een nieuwe partner: Remco Klöters.

Remco Klöters

Remco is een ervaren specialist op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht en het mediarecht. Hij is voor onze cliënten dan ook een waardevolle toevoeging aan het team. Remco is enthousiast en opgewekt, met een sterk strategisch inzicht. Hij heeft een brede interesse en ziet daardoor het grotere plaatje. Hij is een echte vechter en gaat tot het uiterste voor zijn cliënten.

De Legal 500 advocatengids noemt hem “a very streetwise and experienced litigator”. World Trademark Review 1000 omschrijft Remco als: “a street fighter in a gentleman’s suit”.

Ervaring en expertise

Remco Klöters is een gespecialiseerd advocaat in het auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht en mediarecht, met meer dan 20 jaar ervaring.

Hij procedeert veel in auteurs- en merkenrechtelijke zaken, zowel voor de civiele rechter als voor het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom en het EUIPO. Daarnaast heeft hij een schat aan ervaring in het mediarecht, met een nagenoeg ongeëvenaard track record in procedures over de vrijheid van meningsuiting en onrechtmatige perspublicaties. Naast zijn procespraktijk adviseert Remco over privacy-inbreuken, (online) auteursrecht, merkenportfolio’s en internationale handhaving van merk- en modelrechten. Ook heeft Remco veel ervaring met het uitonderhandelen en opstellen van contracten.

Tot de cliënten van Remco behoren zowel grote multinationals, innovatieve scale-ups als lokale parels. Hij adviseert omroepen en (online) mediabedrijven, sportmerken, luxury merken, retailbedrijven en prominente individuen. Remco heeft een sterk internationaal netwerk waardoor hij ook in internationale zaken enorme toegevoegde waarde kan bieden.

Remco stapt over naar SOLV van het gerenommeerde Van Kaam IP & Media, waar hij de afgelopen 8 jaar partner was.

“De focus en ambities van SOLV passen perfect bij mij en mijn praktijk. Ik kijk ernaar uit het kantoor te versterken en met het team van SOLV verder te strijden voor de belangen van onze cliënten.”

Grote aanwinst voor het team van SOLV

Het intellectuele eigendomsrecht en het mediarecht hebben altijd een belangrijk onderdeel uitgemaakt van onze praktijk. De belangen zijn vaak groot en de vraagstukken complex.

SOLV managing partner Kim van Haastrecht:

“Met Remco halen we een topspecialist binnen met een schat aan ervaring, een mooie praktijk en een sterk netwerk. Het IE- en mediarecht zijn rechtsgebieden waarop een echte specialist het verschil kan maken. We zijn daarom enorm blij dat Remco nu onderdeel is van SOLV.”

Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen