020 530 0160

SOLV denkt mee over Nederlands Cyber Collectief

Gepubliceerd op 29 november 2016 categorieën ,

Uit onderzoek blijkt dat de cyberschade in Nederland naar schatting EUR 10 miljard per jaar bedraagt. Nu grote organisaties hun digitale toegangspoorten steeds beter beveiligen, verplaatst cybercriminaliteit zich richting het MKB. MKB-ers zijn vaak onvoldoende beschermd terwijl de potentiële financiële schade groot kan zijn.

Het bestrijden van cybercrime overstijgt individuele belangen en vraagt om grootschalige samenwerking van diverse partijen, commercieel en niet-commercieel, van multinationals en startups. SOLV heeft daarom meegedacht over het opzetten van het Nederlands Cyber Collectief, een overkoepelend verbond dat gezamenlijke kennis en kracht inzet voor één doel: het effectief terugdringen van cybercriminaliteit voor het Nederlandse MKB.

Naast gratis informatie en tips worden er ook betaalde diensten op de website www.nederlandscybercollectief.nl aangeboden. Zo is er een spoeddienst; de Cyberwacht, die de MKB-er kan bellen bij een hack en een Risico-Vindmachine die inzicht verschaft in het kwetsbaarheidsniveau van het MKB bedrijf. De basisdiensten worden op dit moment getest bij honderd MKB-ers. Begin 2017 is het dienstenpakket naar verwachting landelijk beschikbaar.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Mike Landerbarthold

publicaties

Gerelateerde artikelen