020 530 0160

SNS akkoord over veiliger sociaal netwerken

Gepubliceerd op 11 februari 2009 categorieën 

Een groot aantal sociale netwerk sites (SNS) hebben gisteren een akkoord getekend om sociaal netwerken veiliger te maken voor jongeren van onder de 18 jaar. Het akkoord is een initiatief van de Europese Commissie. Onder andere Hyves, YouTube, Facebook, Microsoft en Yahoo hebben het akkoord ondertekend.


Het akkoord heeft met name tot doel ouders en jongeren te informeren over de risico´s van het gebruik van SNS, zoals het online plaatsen van persoonlijke gegevens. Zo zullen alle aangesloten SNS bijvoorbeeld zorgen dat er een misbruik knop beschikbaar is waarmee melding kan worden gemaakt van ongepast gedrag.


Vanwege de diversiteit van de betrokken SNS wordt in het akkoord benadrukt dat de verschillende aangesoten partijen de doelen op verschillende manieren kunnen realiseren. De aangesloten SNS zullen de Europese Commissie informeren over het door hen gehanteerde veiligheidbeleid. 


Lees hier het hele bericht

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen