020 530 0160

Snelle verbindingen voor Europa: EC inventariseert nationale breedbandstrategieën

Gepubliceerd op 13 mei 2004 categorieën ,

Volgens een rapport van de Europese Commissie beschikten in januari 2004 80% meer mensen en bedrijven over een snelle internetverbinding dan één jaar daarvoor.

Breedband vindt in de EU nu sneller ingang dan in de VS dankzij het feit dat enkele lidstaten in dit opzicht tot de wereldtop behoren. De lidstaten van de EU15 hebben alle een nationale breedbandstrategie ontwikkeld en de nieuwe lidstaten zullen dit nog voor eind 2004 doen.

Alle lidstaten zijn het erover eens dat de vooruitgang door de markt moet worden geïnitieerd. De groei was het hoogst in die landen waar dankzij concurrentie – met name van alternatieve netwerken tussen verschillende aanbieders kon worden gekozen zodat de tarieven onder druk kwamen te staan.

Toch blijft er ook voor de overheden een taak weggelegd wanneer de markten niet in staat blijken de noodzakelijke investeringen te doen. De nationale breedbandstrategieën zijn er daarom op gericht de dekking te verbeteren in gebieden waar deze onvoldoende is, en de vraag te stimuleren.

Het rapport concludeert dat de nationale strategieën in 2005 voortdurend geëvalueerd en bijgewerkt moeten worden, zodat rekening kan worden gehouden met nieuwe vormen van breedbandtoegang en er profijt kan worden getrokken van de ervaringen in andere landen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Bron: Europese Commissie
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen