020 530 0160

Sms-bombardement onderzoek Louis Seveke

Gepubliceerd op 22 maart 2006 categorieën , ,

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de moord op de Nijmeegse activist Louis Seveke heeft dinsdag drieduizend sms berichten verstuurd naar mobiele telefoonbezitters die zich rond het tijdstip van de moord in het centrum van Nijmegen bevonden. De politie is blij met het voorlopige resultaat van de actie. Het middel werd ingezet om vijftien ontbrekende getuigen te vinden.


De politie vorderde al eerder de unieke IP-adressen van bezoekers van de website. De digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom veroordeelde de verstrekking tot “onrechtmatig en bijzonder bedreigend voor de informatievrijheid in Nederland”. De nieuwe Wet Bevoegdheden vorderen gegevens maakt het mogelijk om bij een ieder alle opgeslagen gegevens over personen op te vragen.


Ook naar aanleiding van de rellen bij de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax 17 april 2005 maakte de politie gebruik van een sms-bombardement. De politie verstuurde zeventienduiziend sms berichten naar mensen die in de buurt van het Rotterdamse stadion waren geweest.


Lees hier het volledige bericht

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen