020 530 0160

SIDN publiceert geen adressen en telefoonnummers meer

Gepubliceerd op 30 november 2009 categorieën , , ,

van houders van .nl domeinnamen. Vanaf 12 januari 2010 zijn de adressen en telefoonnummers niet meer opvraagbaar via de website SIDN.nl.

 

Adressen en telefoonnummers van domeinnaamhouders worden nu nog gepubliceerd ten behoeve van de bescherming van intellectuele eigendomsrechten en ter bestrijding van illegale en schadelijke inhoud op internet. Via SIDN.nl kunnen identiteit en contactgegevens van domeinnaamhouders meestal eenvoudig worden achterhaald. De domeinnaamhouder kan dan worden aangesproken als op zijn website inbreuk wordt gemaakt op rechten van derden of onrechtmatige publicaties staan.

 

Maar vanwege de bescherming van de privacy van de domeinnaamhouders heeft de SIDN besloten om adressen en telefoonnummers met ingang van 12 januari a.s. niet meer openbaar te maken. Alleen advocaten, deurwaarders, politie, justitie en andere opsporingsautoriteiten kunnen deze gegevens dan opvragen bij SIDN. De naam van de domeinnaamhouder en de e-mailadressen van de techniche en administratieve contactpersoon blijven wel voor iedereen beschikbaar via SIDN.nl.

Bron: nu.nl, sidn.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen