020 530 0160

Schouderbellen in de auto is óók verboden

Gepubliceerd op 2 november 2004 categorieën 

Sinds 30 maart 2002 is het verboden een auto te besturen en tegelijkertijd een mobieltje in de hand vast te houden. Maar betekent dat ook dat je niet mag bellen met de mobiel tussen hoofd en schouder ingeklemd? Ja, zegt de Kantonrechter van de Rechtbank Zutpen in zijn uitspraak van 2 November 2004.


 


In de Nota van Toelichting bij het Besluit tot wijziging van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens waarbij het verbod is ingevoerd, is expliciet bepaald dat onder “vasthouden” ook wordt verstaan het tussen oor en schouder geklemd houden. Dat vermelde de beschikking van de Officier van Justitie echter niet waarin de boete werd opgelegd. Had hij dat geweten, dan was deze rechtszaak overbodig geweest, aldus de schouderbeller. 


 


De boete blijft echter in stand. Als doekje voor het bloeden moet de Officier van Justitie, dat wil zeggen de Staat der Nederlanden wel de (overbodige?) reiskosten van en naar de naar de zitting betalen van de schouderbeller.


 


 


 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen