020 530 0160

Schaatsster De Loor mag maar één eigen logo op pak

Gepubliceerd op 28 december 2004 categorieën 

Barbara de Loor, de bekende schaatsster is in het vonnis in kort geding van de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Utrecht van 28 december 2004 niet toegestaan twee logo’s van eigen sponsors te dragen op haar schaatspak.


 


De regels van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) staan aan schaatsers van zogenaamde merkenteams toe dat zij zes logo’s dragen bij internationale publiekswedstrijden, waarvan er vier door schaatsbond worden bepaald en  twee mogen worden verhuurd aan eigen sponsors. Door zogenaamde onafhankelijke licentiehouders, zoals De Loor, mag er maar één logo worden verhuurd. De KNSB wilde desgevraagd aan De Loor niet toestaan een tweede logo te verhuren.


 


De Voorzieningenrechter wees in zijn vonnis De Loors vordering af dezelfde rechten te mogen gebruiken als de merkenteams. De rechter vond niet dat de KNSB een ongerechtvaardigd onderscheid maakt tussen een onafhankelijke licentiehouder en een merkenteam. De rechter begrijpt de redenering van de KNSB dat professionele schaatssport wordt bevorderd met de merkenteamstructuur. Verder heeft De Loor geen inzicht gegeven in het nadeel dat zij leidt omdat zij geen verhuurinkomsten heeft van een tweede logo.


 


 

Bron: www.rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen