020 530 0160

Satirische inbreuk

Gepubliceerd op 12 juni 2007 categorieën ,

ABN AMRO is woedend over een interactief filmpje op de site van Buro Renkema. In Door de bank genomen (gemaakt voor het programma Koppensnellers) wordt de overnamestrijd rondom De Bank belachelijk gemaakt. De naam van de bank wordt voortdurend gewijzigd in de namen van de overnamekandidaten: ABN AMRO Barclays, ABN AMRO Fortis en uiteindelijk de Rijkman Groenink Bank. In het filmpje moeten klanten bij elke overschrijving toestemming vragen aan de aandeelhouders.


Gisteren eiste de ABN AMRO dat het filmpje voor 11.00 uur van de site verwijderd zou worden. Anders zouden er juridische stappen volgen. Volgens ABN AMRO werd met het filmpje ‘inbreuk gemaakt op het auteursrecht’ omdat het logo van de bank te zien is. Daarnaast zou de bank ‘imagoschade’ lijden door de satire.


ABN AMRO besloot uiteindelijk juridische stappen achterwege te laten toen Buro Renkema niet onder de indruk was van de dreigementen. Volgens de bank omdat de kwestie ‘niet gewichtig genoeg’ zou zijn. Maar het is de vraag of juridische stappen in dit geval succes zouden hebben gehad. Zoals de ABN AMRO zelf al aangaf is het filmpje toch in hoge mate te beschouwen als satire, hoewel gebruik van het logo misschien niet nodig was geweest voor dit doel.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.elsevier.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen