020 530 0160

SaaS: trend van 2008?

Gepubliceerd op 7 januari 2008 categorieën , ,

‘Toch niet weer een compliance vereiste’ hoor ik u denken bij de term SaaS. Dan kan ik u geruststellen. SaaS staat namelijk voor Software as a Service. Het is een model waarbij software niet verkocht wordt, maar wordt doorberekend op basis van gebruik. Kortom, software bij u geleverd net zoals gas, water en licht.

Volgens het Computable Panel wordt SaaS het fenomeen in 2008, zo luidt althans de voorspelling. Volgens het Computable Panel zorgt het SaaS-model er voor dat softwaremakers over zullen moeten op een nieuw softwaremodel, waarbij echter wel (meer) onzekerheden zullen optreden, vooral op het gebied van (het boeken van) de omzet.

Ik vraag mij eerlijk gezegd af of het allemaal zo’n vaart zal gaan lopen. Ik volg Computable dat softwaremakers bij SaaS met een nieuw model te maken zullen krijgen, maar ik durf de uitdaging met Computable in die zin aan dat ik niet verwacht dat SaaS voor softwaremakers meer onzekerheden met zich mee zal brengen.

Ik neem in deze verwachting mee dat software als vorm van dienstverlening op zich niet nieuw is (denk bijvoorbeeld aan asp diensten) en ook dat het berekenen op basis van gebruik als model door sommige softwaremakers al eerder is gehanteerd. 

Het lijkt wat mij betreft dus meer op oude wijn in nieuwe zakken. Over wijn gesproken: mocht ik ongelijk krijgen, zeg ik het Computable Panel hierbij reeds een lekkere fles wijn toe. To be continued dus………


Klik hier voor het hele bericht

Bron: computable
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen