020 530 0160

Ruim 600 privacyklachten ingediend bij de AP

Gepubliceerd op 29 juni 2018 categorieën 

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG zorgt onder andere voor versterking en uitbreiding van privacyrechten en meer verantwoordelijkheden voor organisaties. Sindsdien heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) al ruim 600 klachten binnengekregen.

De AP heeft aangegeven de eerste 400 klachten al te hebben geanalyseerd en komt tot de conclusie dat veel mensen problemen ondervinden met een verwijderingsverzoek. Bijna een derde van de klachten gaat hierover. “Mensen willen hun gegevens ergens online verwijderd hebben, bijvoorbeeld omdat ze geen nieuwsbrieven of reclame meer willen ontvangen en krijgen dat niet voor elkaar of lopen tegen drempels op. 18% van de klachten gaat over verstrekking van gegevens aan derden, 5% over inzageverzoeken. Het merendeel van de klachten (87%) gaat over bedrijven, de rest over overheidsinstanties.”

De AP is alle klachten aan het behandelen. De toezichthouder zal twee keer per jaar rapporteren over de maner waarop de klachten behandeld zijn.

Bron: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Lora

publicaties

Gerelateerde artikelen