020 530 0160

RFID in strijd tegen piraterij

Gepubliceerd op 20 mei 2005 categorieën ,

Onderzoekers verbonden aan de Universiteit van California hebben een manier gevonden om DVD’s beter te beschermen tegen piraterij. Namelijk door gebruik te maken van RFID om de films die op DVD’s staan te beschermen. Deze toepassing van RFID zal ongeveer als volgt in zijn werk gaan.


Wanneer iemand een DVD in de winkel koopt, moet hij of zij een password opgeven of zelfs een vingerafdruk of irisscan laten nemen. Deze informatie zal dan aan de ‘RFID-tag’ op de DVD worden toegevoegd. Zodra de DVD in een speciaal ontworpen DVD speler wordt geschoven, moet het password of de vingerafdruk / irisscan weer worden opgegeven. De gebruikers moeten dus een aangepaste DVD speler kopen.


Of deze zeer restrictieve vorm van Digital Rights Management in de praktijk ook werkt, is nog maar de vraag. Een irisscan uit laten voeren of je vingerafdruk laten nemen voordat je een DVD kunt kijken, is niet een van de meest klantvriendelijke maatregelen. Bovendien krijg je door RFID op deze wijze te gebruiken, te maken met lastige privacy aspecten.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: wirednews.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen