020 530 0160

RFID-chip gevoelig voor virussen

Gepubliceerd op 15 maart 2006 categorieën ,

Deze ontdekking werd gedaan door onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam. De chips zullen ook in het nieuwe paspoort en de OV-chip gebruikt worden. Als er geen betere beveiliging komt voorzien de onderzoekers van de universiteit een chaos.


De RFID-chip, vervanger van onder meer de streepjescode, is een kleine sticker met informatie die door radiogolven op afstand kan worden uitgelezen. Zo zal in de toekomst elk product in de supermarkt voorzien worden van deze sticker waardoor betaling van de boodschappen geschiedt door elektronische poortjes. Niet alleen producten maar ook mensen en dieren kunnen worden voorzien van de chips. Zo zien ook ziekenhuizen, veehouders, veiligheidsdiensten en vliegvelden mogelijkheden voor de toepassing van de RFID-systemenen.


Hoogleraar Andy Tanenbaum van Rieback wijst op doemscenario´s als een virus het bagageafhandelingssysteem van een vliegveld treft. Het is niet ondenkbaar dat koffers onopgemerkt aan boord terecht zullen komen. En laat dit nu net een koffer met explosieven zijn…


Lees hier het volledige bericht

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen