020 530 0160

Resultaten FG steekproef AP bekend

Gepubliceerd op 21 augustus 2018 categorieën 

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de resultaten bekend gemaakt van haar steekproef onder 91 ziekenhuizen en 33 zorgverzekeraars. De AP heeft gecontroleerd of zij een Functionaris Gegevensbescherming (FG) hebben aangesteld en of zij de contactgegevens van de FG juist vermelden.

De steekproef toont aan dat 2 van de 91 ziekenhuizen op 16 augustus 2018 nog geen FG hadden aangemeld bij de AP. De ziekenhuizen krijgen vier weken de tijd om alsnog een FG aan te wijzen. Doen zij dit niet dan kan een sanctie volgen. Alle gecontroleerde zorgverzekeraars hebben kennelijk wel aan hun verplichting voldaan tot het aanmelden van een FG.

Verder heeft de AP gecontroleerd of de contactgegevens van de FG op de website van de instellingen is gepubliceerd. Een direct telefoonnummer of e-mailadres van de FG moet eenvoudig vindbaar zijn. Vermelding van de naam van de FG is volgens de AP niet vereist. Bij 17 ziekenhuizen en 2 zorgverzekeraars werden de contactgegevens niet gevonden. Bij 3 ziekenhuizen en 1 zorgverzekeraar was geen direct e-mailadres of doorkiesnummer beschikbaar. Deze organisaties dienen dit aan te passen.

 

Lees hier het bericht van de AP.

Bron: autoriteitpersoonsgegevens.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen