020 530 0160

reële proceskostenveroordeling: de keerzijde?

Gepubliceerd op 16 mei 2008 categorieën , , ,

In IE zaken bestaat tegenwoordig de mogelijkheid voor de IE-rechthebbende om de reële proceskosten vergoed te krijgen. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat die procedure gewonnen wordt……Zo niet, dan kan de andere, gedaagde partij natuurlijk hetzelfde eisen: namelijk vergoeding van zijn reële proceskosten.

In deze zaak voelde de eisende partij wellicht nattigheid, en heeft zij kennelijk gepoogd om door middel van een wijziging van eis, uit de IE hoek te raken en daardoor bij een eventuele afwijzing, niet in de kosten van de gedaagde wederpartij veroordeeld te worden.

Helaas prikt de rechter daar doorheen, en wijst die eiswijziging dus af – overwegend dat de wijziging van eis kennelijk alleen ingediend om te ontkomen aan een veroordeling tot betaling van de redelijke en evenredige proceskosten van de wederpartij, en dus is de eiswijziging wegens strijd met de eisen van een goede procesorde afgewezen.

Het komt de eisende partij daarom op een vergoeding te staan van ruim EUR 16.000,=……

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen