020 530 0160

Reclame van Seats en Sofas misleidend

Gepubliceerd op 25 juli 2005 categorieën 

Een folder voor een “Eenmalige giga stunt verkoop!!” bij Seats en Sofas is door de Reclame Code Commissie misleidend bevonden. In hoger beroep heeft het College van Beroep deze uitspraak bevestigd.


Gedurende zes dagen werden diverse banken voor € 99,- aangeboden. Daarbij werd vermeld: “Nu kopen, vanavond zitten” en “Slechts 2 minuten levertijd”. Aangezien deze banken in de meeste filialen na de tweede of derde actiedag niet meer uit voorraad leverbaar waren en niet aannemelijk is gemaakt dat zoveel banken waren ingekocht, dat gesproken kan worden van overmacht, acht het College van Beroep de folder in strijd met artikel 7 van de Reclame Code, welk artikel luidt als volgt: “reclame mag niet misleiden, met name niet omtrent de prijs, de inhoud, de herkomst, de samenstelling, de eigenschappen of de doelmatigheid van de aangeboden producten. Reclame dient zo duidelijk en volledig mogelijk te zijn (…).

Bron: www.reclamecode.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Klaas

publicaties

Gerelateerde artikelen