020 530 0160

Reclame Biostabil 2000 misleidend

Gepubliceerd op 6 juni 2007 categorie├źn ,

De Reclame Code Commissie (“RCC”) heeft geoordeeld dat de reclame waarin de Biostabil 2000 wordt aangeprezen, misleidend is. De RCC komt tot dit oordeel op basis van een tweetal gronden.


In de eerste plaats wordt in de reclame de zinsnede “de wereldwijd gepatenteerde Biostabil” gebruikt. De Biostabil is echter (nog) niet wereldwijd gepatenteerd, er loopt slechts een aanvraag daartoe.


In de tweede plaats wordt in de reclame de indruk gewekt dat door het dragen van de Biostabil 2000 een teveel aan spanning kan worden voorkomen of opgeheven, waardoor de kans op lichamelijke klachten als slapeloosheid, hoge bloeddruk, vermoeidheid en hoofdpijn wordt verminderd. Deze werking van de Biostabil is echter nooit bewezen.


Het is niet de eerste keer dat de RCC zich over de Biostabil heeft uitgesproken. In haar aanbevelingen van 17 februari 2005, 15 februari 2005, 6 oktober 2004 en 17 maart 2004 oordeelt de RCC ook dat de Biostabil de indruk wekt eigenschappen te bezitten die niet kunnen worden bewezen.


Lees hier het bericht op de website van de RCC.


 

Bron: reclamecode.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen