020 530 0160

Rechter vindt “Startpagina” te beschrijvend

Gepubliceerd op 4 mei 2007 categorie├źn 

De rechtbank in Breda heeft in een geschil tussen Startpagina .nl en de domeinnaamhouder van startpagina.tv geoordeeld dat het begrip “Startpagina” de kern van de activiteiten van beide partijen aanduidt. De term is beschrijvend en kan daarom niet als merk dienen. Er is niet gebleken dat er sprake is van inburgering.


Startpagina B.V. had de eigenaar van de domeinnaam startpagina.tv gedaagd wegens inbreuk op haar merk- en handelsnaamrechten. De rechter bleek echter een andere mening toebedeeld:


“De conclusie luidt dan ook dat het woord startpagina als uitsluitend beschrijvend moet worden aangemerkt voor alledrie de betekenissen die het woord startpagina volgens het Van Dale woordenboek heeft. Door een dergelijk woord te monopoliseren via een merkrecht zouden derden worden verhinderd een website met linkverzamelingen met het in de gangbare taal gebruikelijke woord “startpagina”aan te duiden. “


Lees hier het vonnis

Bron: www.boek9.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen