020 530 0160

Publieke consultatie nieuw frequentiebeleid van start

Gepubliceerd op 4 juni 2007 categorieën ,

Vandaag start de publieke consultatie van het conceptvoorstel tot wijziging van de Telecommunicatiewet in verband met de Nota Frequentiebeleid 2005 (“Nota”) van de minister van Economische Zaken. Het frequentiebeleid van het ministerie van Economische Zaken (“EZ”) is gericht op een efficiënt gebruik van de ruimte in de ether, en hoe van die ruimte gebruik wordt gemaakt. Het gebruik ziet vooral op gebruik voor (mobiele) telefonie, radio- en televisie-uitzendingen, communicatie in lucht- en scheepvaart en hulpdiensten. Voor de meeste toepassingen is een vergunning van EZ vereist. In 2005 zette EZ een nieuw beleid in, gericht op het vergunningvrij maken van meer toepassingen. Hierdoor neemt het aantal toepassingen dat niet aan een vergunning is verbonden, toe. Eerste voorbeelden van de nieuwe koers van EZ zijn de technologieën voor draadloze netwerken en internet, die niet aan een vergunning gebonden zijn.


Aanleiding voor het opstellen van de Nota was het advies van de Commissie Frequentiebeleid. Het kabinet wil met de Nota ook tegemoet komen aan de snelle ontwikkelingen op het gebied van draadloze communicatie.


In het conceptvoorstel worden procedures zoveel mogelijk vereenvoudigd terwijl aan een vergunning vervolgens zo min mogelijk voorschriften worden verbonden. De bedoeling is dat EZ zich zodoende steeds minder regulerend opstelt. Deregulering moet meer vrijheid opleveren in het aanbieden van diensten en in de keuze voor de gebruikte technologie. Frequenties bestemd voor de publieke omroep, hulpdiensten en defensie, blijven gewaarborgd.


Lees hier het hele bericht.


Download hier het conceptwetsvoorstel.


 

Bron: www.minez.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen