020 530 0160

Prof. Lessig ontvangt eredoctoraat UvA

Gepubliceerd op 12 november 2009 categorieën , ,

Prof. Lawrence Lessig van Staford University ontvangt op 8 januari 2010 een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam. De universiteit reikt deze prijs ter viering van haar dies natalis jaarlijks uit aan twee wetenschappers uit die baanbrekend werk verrichten. Volgens erepromotor Bernt Hugenholtz van het IViR Lessig wordt beloont voor zijn inzet om het auteursrecht op internet te beperken. Zijn projecten – zoals Creative Commons – hebben volgens Hugenholtz geleid tot een enorm hoge vlucht van creativiteit op internet. In zijn boeken en publicaties is Lessig steeds kritisch op de normstelling in de informatiesamenleving die door technische inrichting kan worden bepaald. Hij streeft naar een toekomst waar men gemakkelijk op culturele expressies kan voortbouwen door andermans werken te ‘remixen.’ 

 

Een deel van Lessig’s boeken zijn via zijn blog gratis te downloaden onder een Naamsvermelding-NietCommercieel Creative Commons licentie.

 

Lees hier het hele bericht

Bron: folia.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Bendert Zevenbergen

publicaties

Gerelateerde artikelen