020 530 0160

Prinselijk paar wil juridische actie tegen internetsites

Gepubliceerd op 14 mei 2004 categorieën , , ,

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima willen juridische stappen ondernemen tegen omroep SBS6 en Nederlandse internetsites die beelden aanbieden die afkomstig zijn van een gestolen digitale camera van prinses Máxima. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag laten weten. Of het om een aangifte bij het openbaar ministerie gaat of een civiele zaak, is nog niet besloten, alsdus een woordvoeder.


Tijdens een vakantie van het prinselijk paar, vorige week in Argentinië, is de digitale camera van prinses Máxima gestolen. De beelden die in het geheugen van de camera stonden, onder meer filmpjes van de dochter van het echtpaar, prinses Amalia, zijn nu te zien op internet en werden getoond op SBS6.


Enkele Nederlandse websites verwijzen slechts naar de beelden op de site van de Argentijnze zender, maar de websites www.liquid-motion.nl en home.deds.nl hebben ook kopietjes van de film op Nederlandse webservers gezet. De beheerders van de website www.staatsgeheim.com, die twee mirrors van het originele filmpje aanbiedt op eerder genoemde websites, schrijven dat zij juridisch advies hebben ingewonnen waaruit volgens hen ,,blijkt dat we dit filmpje gewoon kunnen aanbieden”.


De RVD meldde al eerder dat ,,het kopen van deze beelden een misdrijf is” en ,,het publiceren van die beelden, ongeacht de wijze waarop, onrechtmatig is wegens de ernstige inbreuk die aldus gemaakt wordt op de privacy van de op deze beelden voorkomende personen”


Lees hier het hele artikel

Bron: nrc.nl / nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doran Houthoff

publicaties

Gerelateerde artikelen