020 530 0160

Primelife moet levenslange online privacybescherming brengen

Gepubliceerd op 31 maart 2008 categorieën 

PrimeLife – Privacy and Identity Management in Europe for Life – een nieuw Europees onderzoeksproject, moet de privacy van gebruikers op sociale netwerken, virtuele gemeenschappen en andere Web 2.0 technologieën beter gaan beschermen. Het project wordt gecoördineerd door het IBM Research Laboratory in Zurich en ontvangt 10 miljoen euro subsidie van de Europese Unie.Het uiteindelijke doel van het project is levenslange online privacybescherming voor gebruikers. Door middel van een geïntegreerde electronische ‘data manager’ krijgt de internetgebruiker een overzicht van hoe, wanneer en waar zijn persoonsgegevens worden gebruikt. Gebruikers zullen hun eigen gegevens kunnen beheren door de privacy-instellingen per applicatie aan te passen. Tevens krijgt de gebruiker een seintje als zijn gegevens voor andere doeleinden worden opgevraagd.


Aan het onderzoeksproject werken 14 partners uit verschillende landen mee, waaronder de Universiteit van Tilburg. Ook zal er worden samengewerkt met open source gemeenschappen en andere onderzoeksprojecten op dit gebied om tot een optimaal resultaat te komen.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen