020 530 0160

Pretium verliest kort geding inzake misleidende reclame

Gepubliceerd op 7 oktober 2005 categorie├źn 


 


Pretium heeft het kort geding dat door KPN is aangespannen bij de rechtbank te Haarlem verloren. Het kort geding handelde onder meer over misleidende tarievenvergelijking. Pretium wordt veroordeeld in haar tarievenvergelijkingen te vermelden dat KPN gesprekskosten afrekent in secondes en dat Pretium altijd tenminste een minuut in rekening brengt. Pretium wordt verboden haar “Laagste kostengarantie” onder die naam openbaar te maken en mededelingen met een soortgelijke strekking te doen. De absolute superioriteitsclaim inzake telefoonkosten in correspondentie en mailings dient Pretium te rectificeren.


 


De vordering van KPN om Pretium te verbieden haar klanten te waarschuwen tegen slamming door KPN wordt afgewezen, nu slamming in het verleden veelvuldig is voorgekomen en niet vaststaat dat het thans niet meer voorkomt.


 


De informatie die KPN haar klanten verstrekt met betrekking tot haar BelBundels en KPN-VoordeelNummers wordt onvolledig geoordeeld. KPN wordt veroordeeld die informatie aan te vullen.


 


Lees hier de hele uitspraak.


 

Bron: www.rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen