020 530 0160

Politie wil Youtube voor beelden beveiligingscamera’s

Gepubliceerd op 25 september 2007 categorieën ,

De politie wil een videowebsite vergelijkbaar met Youtube opzetten waarop winkeliers camerabeelden kunnen plaatsen van overvallers. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.


Het is de bedoeling dat andere winkeliers de beelden bekijken, opdat zij in de toekomst overvallers sneller zullen herkennen. MKB Nederland heeft positief gereageerd op de plannen. Zij hoopt dat het initiatief zich uitbreidt tot alle branches; niet alleen benzinestations en winkeliers, maar ook postkantoren en bedrijventerreinen.


De politie zal bij de uitvoering van haar plannen de regie strak in handen moeten houden. Privacyschending, inbreuk op portretrechten en strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) liggen op de loer.


Zonder strakke regie van de politie zal de website voornoemde toetsen waarschijnlijk niet doorstaan. In 2004 oordeelde de voorzieningenrechter Amsterdam nog dat de eigenaar van een sigarenzaak die een camerabeeld van een vermeende winkeldief had opgehangen in zijn zaak met daaronder de tekst “deze vrouw heeft hier gestolen”, inbreuk had gemaakt op het portretrecht van de vrouw en in strijd had gehandeld met de Wbp.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Algemeen Dagblad
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tjalling Hylkema

publicaties

Gerelateerde artikelen