020 530 0160

Politie laat journalist foto’s wissen tijden Zombie Walk

Gepubliceerd op 27 april 2007 categorieën ,

Op 14 april werd, voorafgaand aan het Fantastic Film Festival en in navolging van vergelijkbare optochten in onder meer San Fransisco en Sydney, de eerste Nederlandse ‘Zombie Walk’ gehouden. Dat leverde mooie plaatjes op. Journalist Jasper Groen, onder meer bekend van Geencommentaar.nl, was ter plekke aan het werk. Groen werd door de politie gedwongen door hem gemaakte beelden waarop politiemensen herkenbaar in beeld zouden zijn te wissen waarop die hij had gemaakt van de aanwezige agenten te wissen onder dreigement hem mee naar het bureau te nemen werd. De agenten beriepen zich op hun portretrecht. De Nederlandse Vereniging voor Journalisten heeft naar aanleiding van het incident het ministerie van Binnenlandse Zaken verzocht om betere instructies voor politieagenten voor dit soort gevallen.


Om het garingsrecht van journalisten extra te waarborgen, dient de politie bij ordeverstoringen en rampen waarbij de overige burgers zoveel mogelijk op afstand worden gehouden, dient de politie als zodanig herkenbare journalisten zoveel mogelijk in staat te stellen hun werk te verrichten. Hiervoor bestaat een regeling voor een landelijke politieperskaart en een bijbehorende, door de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken opgestelde, leidraad.


Blijkbaar zijn volgens Nederlandse Vereniging voor Journalisten Nederlandse Vereniging voor Journalisten de situatie zoals deze zich voordeed bij de Zombie Walk nog onvoldoende gedekt.


Lees hier het hele bericht.


 


 

Bron: Villa Media, NVJ, nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen